Aceasta mancarica este una dintre preferatele piticei mele.Da!surprinzator,dar asa este,ea mananca mai condimentat si decat mine,:)) seamana cu sotul meu in privinta aceasta:).Desi este destul de picanta,niciodata nu a accepta sa o fac fara ardei:).Daca nu va place picant puteti elimina ardeiul iute sau puteti pune doar jumatate.
Pasul 1:curatam,spalam si taiem in patru ciupercile
Pasul 2:spalam pieptul de pui si il taiem cuburi potrivite
Pasul 3:spalam,curatam,lasam la scurs ficateii,apoi ii taiem bucati potrivite
Pasul 4:curatam si tocam 2 catei de usturoi
Cand avem totul pregatit punem o tigaie pe foc cu un pic de ulei in care punem usturoiul tocat, ciupercile, un pic de sare si lasam pe foc pana se rumenesc un pic.Adaugam puiul,apoi ficateii,iar cand sunt si acestia un pic rumeniti adaugam vinul,dam focul iute pt a se evapora alcoolul,apoi adaugam si ardeiul iute tocat rondele.Lasam la foc potrivit amestecand din cand in cand pana se gatesc ficateii, adaugand cate un pic de apa calda daca este nevoie.Inainte cu 2-3 min.de a stinge focul adaugam si restul usturoiului facut mujdei,potrivim de sare si piper,iar la sfarsit mararul.
Se poate servi simpla sau cu mamaliguta.