Tigaie picanta de pui

de mikidaniro in Pui, 23 Feb 2012 | 5510 vizualizari

 

Aceasta mancarica este una dintre preferatele piticei mele.Da!surprinzator,dar asa este,ea mananca mai condimentat si decat mine,:)) seamana cu sotul meu in privinta aceasta:).Desi este destul de picanta,niciodata nu a accepta sa o fac fara ardei:).Daca nu va place picant puteti elimina ardeiul iute sau puteti pune doar jumatate.

 

INGREDIENTE

  • 450g ciuperci proaspete
  • 350g piept de pui
  • 300g ficatei de pui
  • 1 ardei iute verde
  • 150ml vin
  • 5-6 catei de usturoi 
  • marar
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigaie picanta de pui:

Pasul 1:curatam,spalam si taiem in patru ciupercile

Pasul 2:spalam pieptul de pui si il taiem cuburi potrivite

Pasul 3:spalam,curatam,lasam la scurs ficateii,apoi ii taiem bucati potrivite

Pasul 4:curatam si tocam 2 catei de usturoi

Cand avem totul pregatit punem o tigaie pe foc cu un pic de ulei in care punem usturoiul tocat, ciupercile, un pic de sare si lasam pe foc pana se rumenesc un pic.Adaugam puiul,apoi ficateii,iar cand sunt si acestia un pic rumeniti adaugam vinul,dam focul iute pt a se evapora alcoolul,apoi adaugam si ardeiul iute tocat rondele.Lasam la foc potrivit amestecand din cand in cand pana se gatesc ficateii, adaugand cate un pic de apa calda daca este nevoie.Inainte cu 2-3 min.de a stinge focul adaugam si restul  usturoiului facut mujdei,potrivim de sare si piper,iar la sfarsit mararul.
Se poate servi simpla sau cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie picanta de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu ciuperci gratinati cu cascaval afumat