Prajitura cu crema de nuca si dulceata de lapte

de Panacris in Prajituri, 16 Dec 2012 | 5173 vizualizari

 

Initial am vrut sa prepara prajitura Petre Roman, neavand toate ingredientele, am facut o combinatie si a iesit o minunatie de prajitura. Buna ptr sarbatori, rapida si delicioasa!

 

INGREDIENTE

Ptr Blat:

  • oua 7 bucati,
  • zahar tos 7 linguri,
  • faina 7 linguri,
  • nuca macinata 7 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • zahar vanilinat 1 plic.

Ptr insiropat:

  • apa,
  • zahar tos 2 linguri,
  • esenta de rom 1 fiola

Ptr crema:

  • margarina Rama 1 pachet,
  • dulceata de lapte 1 borcan, cca 400 ml,
  • nuca macinata 3 linguri

Ptr glazura:

  • ciocolata menaj 200 g,
  • margarina 50 g,
  • bomboane colorate
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuca si dulceata de lapte:

Se amesteca energic ouale cu zaharul si zaharul vanilinat pana se albesc, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca si se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, si se da la copt, in cuptorul preincins cca. 45 de minute la foc mediu. Dupa ce a trecut testul scobitorii, se scoate din tava, iar cand se racoreste se taie in doua. Intre timp se prepara un sirop din apa, zahar si esenta de rom, cu care se insiropeaza cele doua foi. Ptr crema se bate energic margarina, se adauga dulceate de lapte ( dulce de leche!) si nuca macinata pana se incorporeaza toate ingredinetele. Cu aceasta crema se umplu foile de blat. Prajitura se da la rece ptr cca. 30 de minute. Pentru glazura, se pune la topit ciocolata in vasul special, se adauga 50 g margarina, iar cand s-a omogenizat glazura, se toarna peste prajitura. Se orneaza cu bomboane colorate dupa gustul fiecaruia. 

TIPS-URI

1

margarina se poate inlocui cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuca si dulceata de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

17.12.2012, 08:32

Trebuie folosita dulceata !!!

Sim0na 1

17.12.2012, 11:34

tare bine arata!

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:27

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu morcovi