Initial am vrut sa prepara prajitura Petre Roman, neavand toate ingredientele, am facut o combinatie si a iesit o minunatie de prajitura. Buna ptr sarbatori, rapida si delicioasa!
Ptr Blat:
Ptr insiropat:
Ptr crema:
Ptr glazura:
Se amesteca energic ouale cu zaharul si zaharul vanilinat pana se albesc, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca si se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, si se da la copt, in cuptorul preincins cca. 45 de minute la foc mediu. Dupa ce a trecut testul scobitorii, se scoate din tava, iar cand se racoreste se taie in doua. Intre timp se prepara un sirop din apa, zahar si esenta de rom, cu care se insiropeaza cele doua foi. Ptr crema se bate energic margarina, se adauga dulceate de lapte ( dulce de leche!) si nuca macinata pana se incorporeaza toate ingredinetele. Cu aceasta crema se umplu foile de blat. Prajitura se da la rece ptr cca. 30 de minute. Pentru glazura, se pune la topit ciocolata in vasul special, se adauga 50 g margarina, iar cand s-a omogenizat glazura, se toarna peste prajitura. Se orneaza cu bomboane colorate dupa gustul fiecaruia.
1
margarina se poate inlocui cu unt.