Tarta cu branza de vaca, fructe si bezea fara coacere

de mosuletulene in Dulciuri, 4 Feb 2013 | 37936 vizualizari

 

...daca vrei ca sa servesti,
bun ceva, sa te-ndulcesti,
uite aici o tarta buna,
ce ti se topeste-n gura ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 50-100 g samburi de nuca
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri margarina
  • 8 oua
  • 4 plicuri de zahar vanilat
  • 320 g zahar
  • 6 linguri de amidon
  • 900 ml lapte
  • 2 plicuri de gelatina fasii
  • 500 grame branza de vaca dulce
  • fructe proaspete sau din compot (piersici si ananas)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza de vaca, fructe si bezea fara coacere:

1. "Blat"

- biscuitii se zdrobesc marunt, la fel si samburii de nuci, se amesteca, untul se topeste si se incoropreaza in biscuiti, mie mi s-a parut ca e cam insuficient si am mai amestecat 2-3 linguri de margarina, am omogenizat bine si am asezat un start de 2 cm intr-o tava de yena, presand foarte bine, dupa care am dat-o la frigider.

2. crema

- gelatina de pune la inmuiat cu apa rece, 8 galbenusuri le-am amestecat cu zaharul si zaharul vanilat mixand bine cu mixerul, cand a inceput zaharul sa se topeasca si sa devina compozitia usor pufoasa am adaugat cele 6 linguri de amidon amestecandu-se foarte bine

- laptele se infierbanta, apoi se toarna incet peste compozitia de galbenusuri, amestecand continuu; vasul se transfera pe foc mic si se fierbe amestecand intr-una, pana cand se ingroasa bine, apoi se trage de pe foc

- se adauga imediat branza de vaci, in crema fierbinte, si se mixeaza totul pana la obtinerea unei creme fine, in crema calda se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la dizolvarea completa

- deasupra blatului de biscuit intarit se aseaza fructele cat de des se doreste

- deasupra se toarna crema semifluida obtinuta, se lasa usor sa se raceasca si se da la figider

- 8 albusurile de bat spuma tare, se adauga 8 linguri de zahar si se continua baterea pana se formeaza o bezea ferma iar granulele de zahar s-au topit complet. Se adauga lingura cu lingura bezeaua deasupra cremei, aranjandu-se

- pentru a carameliza usor bezeaua am bagat tava 4-5 minute in cuptorul de aragaz bine incins sau se caramelizeaza cu un pistol pentru caramelizat

- se scoate, se lasa sa se raceasca si se mai pastraza la figider 3 ore dupa care se serveste cu multa pofta ;)

Spor si pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza de vaca, fructe si bezea fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de branza (Tarta de queso)