Curry de pui cu rosii in lapte de cocos

de Brindusa in Pui, 14 Dec 2010 | 7960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri ulei de porumb
  • 150 g piept de pui fara os si piele
  • 1 ceapa 
  • 3 catei de usturoi, rasi
  • 7 frunze de curry uscate
  • 1 cutie mare de rosii in bulion (sau 8 rosii intregi, felii)
  • 1/2 lingurita de chimion praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita chilli praf
  • 150 -200 ml lapte de cocos 
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 lingura seminte de susan, prajite uscat
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • garnitura de orez basmati

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de pui cu rosii in lapte de cocos:

Taie carnea fasii subtiri (grosime 2-3 cm)
Taie fasii rosiile din conserva
Intr-un wok sau o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune ceapa si frunzele de curry. Caleste pana ce ceapa devine translucida. Ai grija sa nu se arda.
Adauga  rosiile (din conserva sau proaspete) cu tot cu sucul si lasa 10 minute sa fiarba la foc mic
Pune usturoiul si condimentele: coriandru, chili, chimion, sare. Fierbe 2 minute.
Adauga carnea si fierbe la foc mic pana ce e facuta.
Adauga laptele de cocos. Amesteca bine. Da cateva clocote.
Amesteca amidonul cu 2-3 linguri de apa si toarna in mancare. Amesteca. Da cateva clocote, ca sa se ingroase sosul.
Cand servesti aceasta mancare, presara pe fiecare portie patrunjel tocat si susan prajit. Se poate manca cu garnitura de orez basmati sau cu paine indiana.

TIPS-URI

1

chimionul l-am cumparat de la o taraba din Piata Matache (Bucuresti)

2

frunzele de curry uscate le-amluat din magazinul Ki Life, p-ta Amzei, Buc

3

celelalte ingrediente se gasesc in orice hipermarket

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de pui cu rosii in lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Brindusa 1

15.12.2010, 20:34

Impart o portie tuturor. Deschideti ferestrele ca vineeeeee

Brindusa 1

15.12.2010, 20:36

Florian, ca sa nu ma incurc la nume, la mine toate sunt curry Multumesc.

adry88 1

09.05.2011, 15:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de gaina prajit cu cartofi