Da, iar tap :P... Din pacate nu am poze cu toate etapele si sunt si nereusite...
Pregatim ingredientele: tocam carnea, curatam dovleceii, ii radem si ii punem la scurs cu un pic de sare, feliem ciupercile, radem branza, tocam marunt prazul si ceapa, curatam si pisam usturoiul, tocam patrunjelul si fierbem pastele in apa cu sare si putin ulei, conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert le trecem prin jet de apa rece si le lasam la scurs.
Dupa ce am terminat de pregatit ingredientele, incingem cateva linguri de ulei, punem prazul si ceapa verde la calit, cca 3-4 minute, adaugam usturoiul, apoi ciupercile. Punem un pic de supa, sa nu se prinda si amestecam din cand in cand. Cand mai scade zeama lasata de ciuperci, adaugam dovleceii, lasam cateva minute, apoi adaugam carnea tocata si amestecam. Dupa cateva minute mai punem un pic de supa si lasam sa fiarba pana scade aproape de tot zeama. Potrivim gustul de sare, piper, fulgi de ardei iute si oregano, adaugam patrunjelul, amestecam si oprim focul.
Ungem un vas de yena cu putin unt, punem un strat de tagliatelle, unul de amestec de carne si legume, alt strat de tagliatelle, un strat de branza cu ghimbir, presaram un praf de fulgi de ardei iute, apoi punem restul de amestec de carne si legume, un ultim strat de tagliatelle, branza cu ardei iute, presaram oregano si fulgi de ardei iute si dam la cuptor pana se rumeneste. Se serveste cu sos tzatziki cu menta. Pofta buna!
1
puteti folosi carne de vita sau alta carne.