.......aceasta reteta mi-a venit in cap sa o fac deoarece am ramas cu o parte de compozitie cand am facut la sfarsit de saptamana niste sarmalute gustoase. ideea era sa congelez compozitia dar avand o varza mica in casa ,am crezut necesar sa trec repede la treaba tinand cont ca se prepara foarte repede. sper sa placa asa cum mi-a placut si mie!
Cantitatile pentru compozitia de sarmale nu le-am trecut, dar cred fiecare poate face dupa ochi si in functie de cat de mult sau putin se prepara.
Pentru inceput curatam varza de frunzele urate dupa care o tocam si o amestecam cu un pic de sare. Cum compozitia de sarmale o avem facuta, ungem un vas termorezistent cu ulei si asezam un strat de varza, apoi compozitia de sarmale, iar la final adaugam al doilea strat de varza.
Separat luam 2 linguri de bulion si le desfacem cu un pic de apa si turnam peste compozitia din vas. Apoi dam vasul la cuptor si il lasam pana fierbe si varza si tocatura.
Se serveste si cald dar foarte bine si rece. Pofta buna!
1
merge folosita si varza murata