Costel s-a indragostit la Costinesti de "tigaia picanta" de la terasa Famagusta, asa ca azi am pus-o si eu in practica.
O mancare usoara si usor de pregatit, care a fost pe placut tuturor.
Sigur am s-o pregatesc si in alte combinatii.
Pieptul de pui se taie bucatele mici care se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei.
In acest timp curatam legumele, le spalam si le tocam grosier.
Cand bucatile de pui s-au prajit se scot pe un servetel iar in tigaie se pun legumele si se calesc la foc iute . Calim intai ceapa, ardeiul si dovlecelul presarate cu sare/delikat si un praf de zahar, apoi adaugam ciupercile si ardeiul iute tocat rondele, fara a arunca semintele. Cand legumele sunt patrunse turnam peste ele bucatile de piept de pui , amestecam si mai lasam in tigaie 3-4 minute sa se combine aromele .
1
Ideal ar fi ca totul sa fie stropit cu sos de soia sau sos de wok