In viata mea nu am mancat ceva mai bun! Oricat de exagerata ar parea afirmatia aceasta despre o simpla supa-crema. Am gustat pentru prima data in Viena si, sincer, nu ma puteam abtine din exclamat si admirat gustul incredibil! Am cautat o reteta, am modificat putin din ea si am testat-o azi. A iesit delicioasa!
Calim ceapa in uleiul de masline pana se inmoaie, apoi adaugam leurda curatata de codite si o inabusim. Cand s-a muiat si ea, punem supa calda, condimentam cu sare si lasam la foc mic cca 20min.
Dupa ce luam de pe foc, trecem totul prin blender. Adaugam amestecul de lapte si iaurt si potrivim gustul cu sare, daca mai trebuie.
1
Putem servi cu crutoane sau, am vazut undeva, cu telemea de capra, cubulete. Eu am preferat-o simpla, ca sa simt gustul puternic :)
2
Laptele si iaurtul se pot inlocui cu smantana.