O supa hranitoare si sanatoasa, dar si savuroasa. Eu ador aceasta supa cremoasa - un antreu perfect pentru orice pranz sau cina.
Curatam legumele. Pentru savoare trebuie sa alegem merue legume diferite pentru baza. Iar leguma vedeta sa fie in cantitate mai mare.
Deci am curatat legumele. Am pus in oala ceapa tocata nu foarte marunt si un catel de usturoi la calit cu unt sau margarina. Cand se mai inmoaie aduagam morcovii taiati rondele si ardeiul, la fel, taiat bucati potrivite. Mai lasam 2 minute si aduagam restul legumelor: dovlecelul (care la gust e neutru si mai sanatos decat cartoful), cartoful (nu mai mult de unul mic) si nabul. Voi puteti folosi si alte legume - in loc de ceapa praz sau un patrunjel. La aceste legume sotate frumos turnam apa fierbinte cat sa le acopere. Punem sare dupa gust si un cub concentrat de supa. Lasam sa fiarba bine si apoi punem blenderul in functiune :) si le pasam frumos, sa iasa o supa crema nu foarte groasa, dar nici foarte subtire. de aceea aveti grija la cata apa puneti de la inceput. Mai bine mai putina si adaugati dupa pasare.
-Servim cu crutoane d epaine prajite in unt si cu usturoi si stropim cu putina smantana.