Supa de vita

de -Licurici- in Supe/Ciorbe, 16 Iul 2018 | 4601 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"
 Provocarea saptamanii 1 este o supa din 1913. Cel mai interesant mi s-a parut faptul ca ceapa se poate folosi coapta in cuptor, cu tot cu coaja, asa ca am ales sa o pregatesc si eu asa.

 

INGREDIENTE

  • 800 g rasol de vita;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 1/2 ardei capia;
  • 1 radacina de telina;
  • 1 radacina de patrunjel;
  • 1 pastarnac;
  • 1 rosie mare;
  • 100 ml suc de rosii;
  • 1 ou;
  • sare;
  • piper;
  • taitei,
  • patrunjel.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de vita:

Carnea se spala bine, se curata de pielita subtire de pe margine, apoi se pune la fiert, intr-o oala cu apa si sare.

Se lasa sa fiarba in jur de 2 ore, se ia spuma din cand in cand si se completeaza cu apa calda.

Intre timp, se curata legumele, iar ceapa se baga in cuptor, cu tot cu coaja, 30 min, apoi se decojeste.

Cand nu mai face spuma, se pun legumele (radacinoasele, ardeiul si morcovii - taiate dupa preferinta, iar ceapa intrega).

Cand au fiert legumele, se scot, iar supa se strecoara si se pune inapoi pe foc, adaugandu-se rosia taiata cubulete si bulionul.

Carnea se taie bucati mai mici si se adauga in supa.

Radacinoasele, ceapa si ardeiul le arunc, iar morcovii ii bag inapoi in supa.

Se mai lasa 30 min sa fiarba, se potriveste gustul de sare si piper, apoi se pun cativa taitei zdrobiti, un ou batut bine si patrunjel tocat.

Se lasa sa dea in clocot, apoi se opreste focul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]