In ultimii ani mergem des la Budapesta. Acolo, in Hale la etaj, se serveste supa lor traditionala, groasa, aromata, fierbinte, usor picanta...mmmm, o nebunie. Dovada, poza in care un bucurestean saliveaza anticipand placerea si arata ca ar dori ...doua portii!!!
Carnea se portioneaza in cuburi cat pentru un dumicat. Ceapa, ardeiul si morcovul se taie ca pentru ciorba. Cartofii taiati bucati se tin in apa rece. In cratita, se pune ceapa cu cateva linguri de ulei la inmuiat.Apoi se pun cuburile de carne si ardeiul gras, boiaua,chimenul, iuteala (si foile de dafin daca va plac) si totul se caleste cu grija pana carnea se decoloreaza si lasa zeama. Se acopera cu aproximativ 2.5 l. apa si se lasa sa fiarba. Eu am spumat-o f. putin. Cand carnea s-a fragezit (cam 1 ora) adaugam cartofii, morcovul si sare dupa gust si mai fierbem cam 20 de minute. Apoi urmeaza pasta de rosii, usturoiul pisat si o ultima gustare pentru asezonarea finala. Daca ati folosit dafin, scoateti frunzele acum.Inca cateva clocote si este gata.
1
daca preferati o supa mai groasa, adaugati cateva galuste din faina cu ou sau chiar o lingurita doua de rantas.