Am pregatit aceasta mancare, asa cum o mancam si noi cand eram mici, e mai simpla, dar e foarte gustoasa. Mama amesteca branza cu mamaliga, eu am facut-o un pic altfel.
Provocarea GastroArt
Se pune apa cu sare la fiert, intr-un tuci. Cand ape fierbe, se adauga malaiul, pana devine un pic mai gros ca un terci. Se prepară o mamaliga mai moale.
Se rastoarna mamaliga intr-o tava unsa cu putin ulei, se niveleaza cu grija, dar lucrand repede, pentru ca mamaliga se intareste pe masura ce se raceste si nu se mai poate modela.
Se fac cuiburi, in care se pun ouale.
Pe fiecare ou se pune un cub de unt si un praf de sare.
Se acopera cu branza rasa si cascaval ras.
Se coace, la foc potrivit, pana se rumeneste.
Se serveste cu smantana.
Portii: 6
Timp de pregatire: 20min
Timp de coacere: 10min
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/taci-si-nghite.html