Supa crema de napi

de Anett in Supe, 25 Dec 2017 | 5877 vizualizari

 

Napul sau topinambur este si cunoscut sub numele de anghinare de Ierusalim. Se poate comsuma crud, copt sau fiert. Radacina seamana cu ghimbir, gustul este asemanatoare cu cea a guliei.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr napi
  • 2 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 2 radacina patrunjel
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, cimbru
  • pentru garnitura: nuca prajita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de napi:

Curatam napii de coaja, le spalam si le taiem in cubuleti mai mici. Curatam morcovul si patrunjelul, le taiem in rondele.

Incingem ulei intr-o cratita, adaugam ceapa tocata si calim pentru cateva minute. Adaugam cubuletele de napi si rondelele de morcov si patrunjel si turnam 1 litru de apa in cratita. Presarim cu sare, piper si cimbru, adaugam usturoiul pisat si lasam sa fiarba timp de 20-30 de minute.

Cu un blender omogenizam supa, gustam si mai adaugam sare daca e nevoie.

Servim cu nuca prajita.

TIPS-URI

1

putem servi si cu crutoane, cascaval ras

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de napi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de broccoli si branza