Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

de Merisor in Supe, 19 Oct 2018 | 4826 vizualizari

 

De când am văzut rețeta lui Alex Teacher de Supă cremă de dovleac, am știut că va fi pe placul meu, pentru că ador dovleacul în orice preparat ar fi el inclus.
Și m-am bucurat că a fost și pe placul băieților mei.
Eu am modificat puțin rețeta și cantitățile, punând în locul smântânii, brânză cremoasă și am adăugat în plus o ceapă și puțin ghimbir ras.
Nu am folosit țelină, ci rădăcină de pătrunjel și pentru un plus de gust am folosit nucșoară.
Pentru servire, am folosit o șunculiță pe care am rulat-o pe grisine și am rumenit-o la cuptor, în comparație cu Alex care a folosit bacon și crutoane.

 

INGREDIENTE

  • 750 g dovleac plăcintar, curățat
  • 1 ceapă
  • 1 cartof alb, mare
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 150 g brânză proaspătă, cremoasă
  • 5-6 frunze de busuioc
  • puțin ghimbir ras
  • 1 l de apă
  • sare, după gust
  • piper,după gust
  • nucșoară, după gust
  • 10 grisine cu rozmarin
  • 10 felii subțiri de prosciutto
  • semințe de dovleac, pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata:

Mai întâi curățăm legumele, le tocăm grosier, le punem într-un vas și le acoperim cu apă.

Adăugăm și o linguriță de sare și punem vasul la foc mediu, lăsând legumele să fiarbă până sunt bine pătrunse.

Între timp, ne ocupăm de ingredientele pentru servit supa cremă de dovleac.

Rulăm feliile de șuncă pe grisine, lîsându-le capetele libere și le dăm la cuptor, în tava tapetată cu hârtie de copt, pentru 10 minute, sau până când șunca este rumenită și se strânge frumos în jurul grisinelor.

Rmenim și semințele de dovleac, curățate, într-o tigaie pe foc, doar pentru1 minut, să nu se ardă.

Când legumele sunt bine fierte, le scurgem de supă și le trecem prin blender, transformându-le într-un piure cremos.

Adăugăm brânza cremoasă pe care mai întâi o diluăm cu puțină supă.

Adăugăm puțin ghimbir ras, piper și nucșoară, după gust și frunzele de busuioc rupte.

Mai trecem odată ingredientele prin blender și diluăm supa cremă cu puțină supă fierbinte, până obținem consistența dorită.

O mai fierbem pentru 2-3 clocote, să se întrepătrundă toate aromele, apoi o lăsăm să se tempereze ușor.

Servim supa cremă de dovleac cu grisinele înfășurate în șuncă și presărată cu semințe de dovleac, coapte.

Este foarte gustoasă și foarte hrănitoare!

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac copt