Supa crema de dovleac

de AlexTeacher in Supe, 16 Oct 2017 | 7933 vizualizari

 

O supa satioasa de dovleac e reteta perfecta pentru ultima zi de octombrie!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • dovleac de placinta – 1 kg
  • morcovi – 2 buc
  • cartofi – 2 buc
  • smantana de gatit – 250 ml
  • busuioc – 10 frunze
  • branza de burduf – 200 g
  • telina - ½ buc
  • seminte de dovleac – 20 g
  • bacon – 150 g
  • sare, piper alb dupa gust
  • 2L apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

1. Taiati dovleacul in jumatate, curatati-l si apoi taiati-l in cubulete de 2-3 cm. Puneti-l la fiert in 2 l de apa.

2. Taiati cubulete si cartofii, morcovul si telina. Puneti-le la fiert la foc mic, peste dovleac. Asezonati cu sare. Sunt gata cand intra usor furculita in ele.

3. Cand sunt gata legumele, scurgeti jumatate din lichid intr-o oala si blendati legumele.

4. Puneti intr-un bol smantana si branza de burduf sfaramitata. Puneti peste ele cate un polonic de supa si amestecati usor, pentru a le aduce la temperature supei, altfel riscati sa le taiati, daca le puneti direct in oala. Cand smantana si branza au devenit ca o crema, turnati-le peste supa din oala. Amestecati.

5. Adaugati cateva frunze tocate de busuioc si blendati din nou. Daca supa vi se pare prea groasa mai puneti un polonic din apa in care au fiert legumele.

6. Puneti 2 tigai pe foc, in prima prajiti semintele de dovleac si in a doua baconul taiat cubulete.

7. Serviti supa cu cateva bucatele de bacon si seminte prajite.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

kytz 1

17.10.2017, 06:56

...m-am pierdut pe undeva...ultima zi de septembrie... ...dar...trecând peste, bună tare supa ta mai ales în această perioadă!

AlexTeacher 1

17.10.2017, 12:27

Multumesc pentru atentionare, nici n-am observat

dantes 1

20.10.2017, 13:05

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de telina cu mere caramelizate