Pare putin ciudata aceasta supa crema de branzeturi si bere. Este de fapt o supa crema de legume fierte in bere, cu branza cheddar, o combinatie de toamna-iarna-primavara, densa si cremoasa. Usor de facut, mai ales daca folositi un aparat de gatit slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital! Fierte incet in slow cooker, nimic nu este mai bun! Trebuie sa o incercati!!!
Taiem morcovii in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem usturoiul in rondele subtiri. Taiem tulpinile de telina in bucatele.
Asezam vasul ceramic in Slow Cooker-ul Crock-Pot Digital 4,7 l, punem in el supa de pui, berea, rondelele de morcovi, bucatile de apio, ceapa si usturoiul. Turnam sosul Worcestershire, condimentam cu sare si piper macinat si amestecam.
Acoperim vasul cu capac si punem slow cooker-ul Crock-Pot in priza. Setam modul de temperatura low (se va aprinde led-ul corespunzator de pe aparat) si timpul la 7 ore (modul de setare este din 30 in 30 de minute). Dupa cele 7 ore, ridicam capacul si punem treptat branza Cheddar rasa, in timp ce amestecam (pentru a nu se forma cocoloase) pana cand branza se topeste. Adaugam smantana si omogenizam. Punem amidonul din porumb si amestecam. Punem capacul peste vasul ceramic si pornim din nou slow cooker-ul pentru inca 15 minute (setam pentru 30 de minute si oprim la jumatatea timpului). Inchidem apoi aparatul de gatit.
Rasturnam supa intr-o oala si o pasam cu un blender vertical.
Servim calda, cu crutoane si eventual bucatele de bacon prajit deasupra.
POFTA BUNA!