Sufleu de dovlecei si leurda

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2014 | 10230 vizualizari

 

Nu este complicat si este foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare (600 g)
  • 2 oua
  • 100g branza telemea putin sarata
  • 1 legatura leurda (de la congelator)
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 lingura cu varf smantana
  • 100g cascaval Delaco
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecei si leurda:

Dovlecelul securata, se taie in doua pe lung, se scot samburii (la mine nu a trebuit) si se dau pe razatoarea mare.

Se pun intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute la scurs.

Se storc bine de zeama, in pumn,  si se pun intr-un castron.

Se adauga leurda tocata, branza data pe razatoare, uleiul de masline, smantana, piper, sare daca mai trebuie si se amesteca.

Ouale se separa, galbenusurile se pun in castron iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se pun si albusurile in castron si se amesteca usor de sus in jos.

Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet.

Se toarna compozitia in forma si se niveleaza.

Se rade cascaval pe deasupra.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade C pentru 30-35 minute si inca 10 minute cu usa cuptorului deschisa.

Se lasa sa se raceasca in forma.

Se scoate din forma si se portioneaza.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Sa nu va sperie ca ea o sa scada cand se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]