Orez cu ciuperci

de articook in Aperitive / Garnituri, 19 Iun 2010 | 6145 vizualizari

 

Am ales sa gatesc aceasta reteta
de orez cu ciuperci intr-un mod
cat mai traditional. Iar ciupercile
le-am prajit in putin ulei de masline,
numai cateva minute, pentru a-si
pastra gustul intens de ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • ciuperci champinion, aprox. 15 buc. medii, taiate felii nu prea subtiri
  • 150 g orez prefiert cu bob lung
  • 2 morcovi mici, taiati cubulete
  • 1 felie de telina, taiata cubulete
  • 1 ceapa alba, taiata marunt
  • patrunjel proaspat, maruntit
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci:



In vasul in care veti gati orezul, puneti putin ulei de masline si adaugati ceapa, dupa ce devine transparenta, adaugati morcovii si telina, amestecati din cand in cand, si asteptati pana cand legumele sunt moi. Spalati orezul si puneti-l peste legume. Amestecati, si dupa 1 minut adaugati apa fierbinte, cat sa acopere orezul. Cand apa a scazut adaugati iar alta, aceasi cantitate. Continuati sa puneti apa, pana cand bobul de orez este fiert si in interior.  Fierberea orezului, dureaza cam 30 min.  Cand orezul mai are 10 min. pana cand este gata, puneti intr-o tigaie mare ulei de masline si ciupercile la prajit. Amestecati din cand in cand, si nu le lasati pe foc mai mult de 10 min., condimentati cu sare si piper si serviti-le imediat impreuna cu orezul. Patrunjelul se pune in orez cand acesta e gata, si se amesteca bine, mai adaugati sare daca e nevoie.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

ALMARI74 1

19.06.2010, 19:37

MARFA , FELICITARI

articook 1

19.06.2010, 22:51

multumesc!

liana_geicu 1

20.06.2010, 21:11

O mancare foarte buna, imi face cu ochiul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute mioritice