Orez cu ciuperci

de articook in Aperitive / Garnituri, 19 Iun 2010 | 6367 vizualizari

 

Am ales sa gatesc aceasta reteta
de orez cu ciuperci intr-un mod
cat mai traditional. Iar ciupercile
le-am prajit in putin ulei de masline,
numai cateva minute, pentru a-si
pastra gustul intens de ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • ciuperci champinion, aprox. 15 buc. medii, taiate felii nu prea subtiri
  • 150 g orez prefiert cu bob lung
  • 2 morcovi mici, taiati cubulete
  • 1 felie de telina, taiata cubulete
  • 1 ceapa alba, taiata marunt
  • patrunjel proaspat, maruntit
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci:



In vasul in care veti gati orezul, puneti putin ulei de masline si adaugati ceapa, dupa ce devine transparenta, adaugati morcovii si telina, amestecati din cand in cand, si asteptati pana cand legumele sunt moi. Spalati orezul si puneti-l peste legume. Amestecati, si dupa 1 minut adaugati apa fierbinte, cat sa acopere orezul. Cand apa a scazut adaugati iar alta, aceasi cantitate. Continuati sa puneti apa, pana cand bobul de orez este fiert si in interior.  Fierberea orezului, dureaza cam 30 min.  Cand orezul mai are 10 min. pana cand este gata, puneti intr-o tigaie mare ulei de masline si ciupercile la prajit. Amestecati din cand in cand, si nu le lasati pe foc mai mult de 10 min., condimentati cu sare si piper si serviti-le imediat impreuna cu orezul. Patrunjelul se pune in orez cand acesta e gata, si se amesteca bine, mai adaugati sare daca e nevoie.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume