Am ales sa gatesc aceasta reteta
de orez cu ciuperci intr-un mod
cat mai traditional. Iar ciupercile
le-am prajit in putin ulei de masline,
numai cateva minute, pentru a-si
pastra gustul intens de ciuperci.
In vasul in care veti gati orezul, puneti putin ulei de masline si adaugati ceapa, dupa ce devine transparenta, adaugati morcovii si telina, amestecati din cand in cand, si asteptati pana cand legumele sunt moi. Spalati orezul si puneti-l peste legume. Amestecati, si dupa 1 minut adaugati apa fierbinte, cat sa acopere orezul. Cand apa a scazut adaugati iar alta, aceasi cantitate. Continuati sa puneti apa, pana cand bobul de orez este fiert si in interior. Fierberea orezului, dureaza cam 30 min. Cand orezul mai are 10 min. pana cand este gata, puneti intr-o tigaie mare ulei de masline si ciupercile la prajit. Amestecati din cand in cand, si nu le lasati pe foc mai mult de 10 min., condimentati cu sare si piper si serviti-le imediat impreuna cu orezul. Patrunjelul se pune in orez cand acesta e gata, si se amesteca bine, mai adaugati sare daca e nevoie.
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html