Spate de curcan cu cartofi - la cuptor

de mihaelar63 in Curcan, 1 Feb 2014 | 7376 vizualizari

 

Pentru ca este iarna preparam mult prin coacere. Ce este mai placut decat sa auzi cum sfaraie ceva bun la cuptor si in casa e placut - caldut. As incadra acest preparat in ciclul "Placeri simple" Ma repet: cand avem produse proaspete (de data aceasta curcan de casa) e mare pacat de a interveni cu ingrediente multe sau mod de procesare complicat, savoarea este data de prospetimea si calitatea carnii.

 

INGREDIENTE

  • 1 spate mare de curcan [aprox 1-1.5 kg]
  • 1 kg cartofi
  • 1 lingurita turmeric
  • 2 fire de rozmarin
  • sare
  • varza murata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spate de curcan cu cartofi - la cuptor:

Curatati  si spalat,insistand pe interior  spatele de curcan .

Masati carnea cu turmeric si sare .

Puneti carnea +1 cana apa in  tava si dati la cuptor .

Curatati ,taiati jumatai si spalati cartofii .

Coaceti o ora intorcand la 15 minute spatele de curcan.

Cand carnea incepe sa se rumeneasca puneti si cartofii.

Adaugati putina apa daca este necesar.

Cuptorul fiind foarte incins cartofii au fost copti si rumeni foarte repede[15min]

Serviti preparatul insotit de muraturile preferate .

TIPS-URI

1

Nu am folosit nici o grasime vegetala / animala . Cea lasata de spatele de curcan a fost suficienta .

2

Intorcand carnea de mai multe ori in timpul coacerii am obtinut un preparat fraged, cu o crusta frumoasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Spate de curcan cu cartofi - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan la cuptor cu sos de portocale