Pentru ca este iarna preparam mult prin coacere. Ce este mai placut decat sa auzi cum sfaraie ceva bun la cuptor si in casa e placut - caldut. As incadra acest preparat in ciclul "Placeri simple" Ma repet: cand avem produse proaspete (de data aceasta curcan de casa) e mare pacat de a interveni cu ingrediente multe sau mod de procesare complicat, savoarea este data de prospetimea si calitatea carnii.
Curatati si spalat,insistand pe interior spatele de curcan .
Masati carnea cu turmeric si sare .
Puneti carnea +1 cana apa in tava si dati la cuptor .
Curatati ,taiati jumatai si spalati cartofii .
Coaceti o ora intorcand la 15 minute spatele de curcan.
Cand carnea incepe sa se rumeneasca puneti si cartofii.
Adaugati putina apa daca este necesar.
Cuptorul fiind foarte incins cartofii au fost copti si rumeni foarte repede[15min]
Serviti preparatul insotit de muraturile preferate .
1
Nu am folosit nici o grasime vegetala / animala . Cea lasata de spatele de curcan a fost suficienta .
2
Intorcand carnea de mai multe ori in timpul coacerii am obtinut un preparat fraged, cu o crusta frumoasa .