Spate de curcan cu cartofi - la cuptor

de mihaelar63 in Curcan, 1 Feb 2014 | 7345 vizualizari

 

Pentru ca este iarna preparam mult prin coacere. Ce este mai placut decat sa auzi cum sfaraie ceva bun la cuptor si in casa e placut - caldut. As incadra acest preparat in ciclul "Placeri simple" Ma repet: cand avem produse proaspete (de data aceasta curcan de casa) e mare pacat de a interveni cu ingrediente multe sau mod de procesare complicat, savoarea este data de prospetimea si calitatea carnii.

 

INGREDIENTE

  • 1 spate mare de curcan [aprox 1-1.5 kg]
  • 1 kg cartofi
  • 1 lingurita turmeric
  • 2 fire de rozmarin
  • sare
  • varza murata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spate de curcan cu cartofi - la cuptor:

Curatati  si spalat,insistand pe interior  spatele de curcan .

Masati carnea cu turmeric si sare .

Puneti carnea +1 cana apa in  tava si dati la cuptor .

Curatati ,taiati jumatai si spalati cartofii .

Coaceti o ora intorcand la 15 minute spatele de curcan.

Cand carnea incepe sa se rumeneasca puneti si cartofii.

Adaugati putina apa daca este necesar.

Cuptorul fiind foarte incins cartofii au fost copti si rumeni foarte repede[15min]

Serviti preparatul insotit de muraturile preferate .

TIPS-URI

1

Nu am folosit nici o grasime vegetala / animala . Cea lasata de spatele de curcan a fost suficienta .

2

Intorcand carnea de mai multe ori in timpul coacerii am obtinut un preparat fraged, cu o crusta frumoasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Spate de curcan cu cartofi - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

diaconta 1

01.02.2014, 22:58

Placeri simple,dar placeri de placeri

mamaieelena 1

02.02.2014, 18:58

super arata

Alexandra Burz 1

03.02.2014, 23:22

preiau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan umplut