Sparanghel a la dijonaise

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 17 Mar 2018 | 2969 vizualizari

 

Friptura se poate inlocui cu ciuperci la gratar, in zilele in care tinem post.

 

INGREDIENTE

  • 500 g sparanghel
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet din vin
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 2 linguri maioneza
  • ceapa verde tocata marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel a la dijonaise:

Se curata partea de jos a sparanghelului si se indeparteaza capetele lemnoase. 

Se toarna apa de 2 degete intr-o cratita lata si se da in clocot.  Se sareaza apa si se pune sparanghelul in apa. Se reduce focul, se pune capac si se fierbe 10 minute. Se scurge apa si se trece sparanghelul printr-un jet de apa rece pentru a intrerupe procesul de fierbere. 

Se aranjeaza pe un platou. Se amesteca bine cu telul uleiul, otetul si mustarul. Se adauga maioneza si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat. Se toarna sosul de mustar peste sparanghel, deasupra se presara ceapa verde tocata si se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel a la dijonaise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta