Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa

de bucatarasa in Supe, 13 Sep 2024 | 1856 vizualizari

 

Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa este un preparat fin, elegant si plin de savoare. Sparanghelul, cunoscut pentru proprietatile sale nutritive si gustul delicat, ofera supei o aroma proaspata, usor dulce. Este o supa cremoasa, usoara si perfecta pentru un pranz rafinat sau o cina usoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa
  • 500 g sparanghel (curatat si taiat bucati)
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cartof mediu (pentru consistenta)
  • 500 ml supa de legume sau apa
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei de masline sau unt
  • Sare si piper, dupa gust
  • Zeama de lamaie (optional)
  • Parmezan ras sau crutoane pentru decor (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa:

Cum se prepara Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa

Pregatirea ingredientelor:
    Curata si taie sparanghelul in bucati, pastrand varfurile pentru decor (optional). Taie ceapa, usturoiul si cartoful cubulete.

Sotarea:
    Incinge uleiul de masline sau untul intr-o cratita si adauga ceapa tocata. Caleste-o la foc mediu pana devine translucida.
    Adauga usturoiul si caleste-l inca 1 minut.

Adaugarea sparanghelului si cartofului:
    Pune bucatile de sparanghel si cartoful in cratita, amesteca si lasa-le la foc mediu 5 minute.
    Adauga supa de legume (sau apa), sare si piper, si lasa amestecul sa fiarba 15-20 de minute, pana cand legumele sunt moi.

Blenduirea:
    Dupa ce legumele sunt fierte, foloseste un blender de mana (sau transfera amestecul intr-un blender normal) si mixeaza pana obtii o crema fina si omogena.

Adaugarea smantanii:
    Adauga smantana pentru gatit si amesteca bine. Daca supa este prea groasa, poti adauga putina apa sau supa de legume pana obtii consistenta dorita. Gust-o si ajusteaza condimentele.

Servirea:
    Daca ai pastrat varfurile de sparanghel, opareste-le separat pentru 2-3 minute in apa sarata si foloseste-le pentru decor.
    Serveste supa crema calda, decorata cu varfuri de sparanghel, parmezan ras sau crutoane. Recomandam si crema de broccoli sau supa crema de dovlecei

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de spanac