Spanac cu ou posat

de camelia75 in Mancaruri de legume, 9 Apr 2013 | 5881 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 2 kg de spanac verde
  • 2 fire de praz
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4-5 rosii
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Pentru ouale posate

  • 2 oua
  • 3 linguri otet de vin alb alb
  • 1 litru de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu ou posat:

Mod de preparare:

1.Curatati si spalati foarte bine spanacul.
2.Intr-o cratita(care stiti ca nu lipeste) in uleiul incins,la foc potrivit,caliti timp de 2 minute prazul si usturoiul taiate rondele.
3.Adaugati spanacul.Eu l-am taiat fasii destul de mari(vezi foto).Amestecati din cand in cand pentru a nu se lipi.
4.Condimentati dupa gustul vostru cu sare si piper.
5.Dupa 6-7 minute adaugati rosiile taiate felii.Mai lasati la foc pana ce rosiile se inmoaie putin(~3 minute)

Mod de preparare ouale posate

In apa clocotita adaugati otetul,apoi cand compozitia da din nou in clocot lasati focul mic si
cu o lingura amestecati apa formand un vartej.Spargeti oul in mijlocul vartejului si lasati-l sa fiarba
timp de 3 minute.Cu ajutorul unei palete scoteti oul din apa.
(Daca nu serviti imediat, puneti ouale intr-un vas cu gheata sau apa rece, pentru a nu se intari galbenusul,apoi in momentul servirii il puneti 1 minut in apa calda:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu ou posat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac