pentru umplutura:
pentru aluat:
Aluatul:
Intr-un castron se cerne faina,se pun ouale si sarea.Separat ,drojdia se dizolva in lapte caldut.Apoi,fara sa se lase la dospit,se toarna incet,cate putin peste faina cu oua.Se framanta si apoi se lasa 30 minute la dospit in loc cald.Cand s-a ridicat aluatul il framantam iarasi cu cele 2 linguri de ulei.
Il punem pe masa de lucru tapetata cu faina si cu ajutorul sucitorului formam o fasie lunga de 1m-1,20 cm si lata de 20 cm.
Umplutura:
Spanacul,oparit si scurs bine il calim impreuna cu ceapa pe aragaz ,la foc mic.Cand s-a racit amestecam impreuna cu telemeaua data pe razatoarea mica si un ou.Aceasta compozitie o intindem pe toata suprafata sirului de aluat.Rasucim usor formand un sul lung de 1 metru ,pe care-l infasuram usor si obtinem un melc mare.In intepam cu furculita in cateva locuri si apoi ungem cu ou batut bine
Punme in tava si dam la cuptor pentru aprox. 40 minute.