Paine cu telemea, marar si ierburi italiene

de Rahela Velicu in , 26 Iun 2018 | 2610 vizualizari

 

Trebuie sa stiti ca m-am indragostit de amestecul de ierburi italiene de la DELIKAT. Iar painea asta cu telemea este o minunatie.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 250 ml apa calduta
  • 600 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurota de sare
  • 1 galbenus+ 1 lingura de lapte
  • seminte de mca
  • 350 g branza telemea de vaca, dar tare
  • marar
  • amestec de ierburi italiene de la DELIKAT
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu telemea, marar si ierburi italiene:

Mai intai framantam aluatul pentru paine. Amestecam laptele cu apa calduta si dizolvam drojdia in el. Punem faina toata intr-un bol, adaugam amestecul de drojdie, 1 lingurita de zahar si uleiul si amestecam usor. Adaugam si sarea si incepem sa framantam aluatul. Il acoperim si-l lasam 1 ora la dospit in cuptorul cu usa inchisa.

Intre timp dam branza pe razatoare si o amestecam cu mararul. Adaugati si amestecul de ierburi italiene de la Delikat. Eu am folosit o branza tare, mai veche, daca folositi branza proaspata, aceasta isi va lasa zeama si va ramane cruda la jumatate painea.

Eu am tapetat tava cu hartie de copt, dar se poate unge cu ulei si tapeta cu faina.

Din aluatul dospit am intins o foaie pe care am pus-o in tava, am ridicat usor aproximativ 1 cm aluatul pe marginea tavii, ca sa nu curga branza. Am adaugat branza, un strat generos, pe am presat-o bine cu degetele. Am adaugat inca o foaie de aluat deasupra. Am facut si 3 rulouri pe care le-am impletit, iar impletitura am asezat-o pe marginea painii. Aici fiecare face cum doreste. 

Acoperim painea cu un prosop si o mai lasam 20 de minute la crescut. Apoi o ungem cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte, presaram mac si coaceam painea la cuptorul preincalzit la 180 de grade C,  pentru 40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos si este coapta.

TIPS-URI

1

Imediat ce o scoatem din cuptor, o acoperim cu prosopul de bucatarie pentru a se fragezi si o lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu telemea, marar si ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bagheta rasucita, cu masline - Paine crocanta cu miez pufos