Mâncărică de bureţi

de ionix in Mancaruri de legume, 15 Dec 2010 | 6276 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un borcan de 800g cu bureţi din saramură
  • o ceapă
  • două linguri cu unt
  • o lingură pastă de tomate
  • doi căţei de usturoi
  • două linguri cu apă
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de bureţi:

Bureţii se spală în două-3 ape şi apoi se pun la fiert în apă.

După ce au fiert, se scurg de apă.

Ceapa se taie julien şi se căleşte în untul bine încins.

După ce s-a înmuiat ceapa, adăgăm bureţii şi acoperim cu un capac.

Lăsăm vreo 5-6 minute dar amestecăm din când în când.

Adăugăm pasta de tomate diluată în două linguri cu apă şi usturoiul tăiat feliuţe.

Lăsăm câteva minute, până scade sosul, şi apoi punem piper şi sare, dacă mai este nevoie.

Se serveşte cu ouă prăjite, mujdei şi mămăliguţă.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

dacă înlocuiţi untul cu uleiul şi nu mai mâncaţi cu ochiuri, veţi avea o mâncare de post...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de bureţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

giuliana 1

16.12.2010, 08:50

bun bun

MotanLaOale 1

16.12.2010, 11:03

cine are bureti in saramura......papa ....cine nu

adry88 1

28.05.2011, 17:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat