Snițele vieneze

de mamaieelena in Porc, 21 Iun 2012 | 3349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de mușchi (cel mic)de porc aproximativ 900g
  • 3 oua
  • 250 g pesmet
  • 150 g faina
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • cuișoare pudra
  • ulei pentru prajit
  • folie de plastic alimentara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snițele vieneze:

Mușchiul se spala si se sterge cu hartie de bucatarie. Se indeparteaza pielitele groase de pe suprafata lui si se portioneaza la o grosime de 2-3 cm pe traversala muschiului ca sa poata fi taiata fibra. Se sareaza, pipereaza si se mai da si cu cuisoare pudra si cimbru. Asa se poate obtine șnițelul cat mai fin si mai subtire batut cu ciocanul special. Se pune carnea intre o bucata de folie alimentara facandu-se un pliu mai mare ca sa aibe loc carnea ca atunci cand este batuta sa se mareasca.

Le dam deoparte si se pregatesc ouale, faina si pesmetul. Intr-o farfurie adanca se vor bate ouale cu un pic de sare, faina se pune pe o farfurie intinsa iar pesmetul intr-o tava. Se vor pregati mai intai toate șnitelele si apoi se vor praji in ulei. Carnea pregatita se da mai intai prin faina, dar se preseaza faina cu cele doua maini astfel incat surplusul de faina sa cada inapoi in farfurie, dupa aceasta operatiune se da prin oul batut si mai apoi prin pesmet, dar cand se pune in tava cu pesmet se acopera carnea in intregime cu pesmet si se preseaza bine cu palma dupa care se intoarce carnea pe cealalta parte si se procedeaza la fel pana cand carnea este acoperita cu pesmet si se intareste putin. Se pune intr-o alta farfurie si procedam la fel cu toate bucatile de carne. Se pune uleiul la incins se pun pe rand la prajit. Fiind dimensiunea cam mare eu am prajit cate un șnitel si a durat cam mult acest lucru. Se lasa sa se rumeneasca bine si pe o parte si pe cealalta se scot pe hartie prosop ca sa absoarba surplusul de ulei.

Se pot sevi cu garnituri diverse. Este foarte gustos si in acelas timp satios.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snițele vieneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mamaieelena 1

22.06.2012, 15:52

Alinutza multumesc

mamaieelena 1

22.06.2012, 15:53

Sim0na sigur se poate oricand cu placere si adevarat sunt gustoase

Bya Ralu 1

12.08.2012, 08:08

ce gustoase sunt!!!!!vreau vreau vreau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Snitele in sos de ciuperci