Carnati pentru Craciun

de mamaieelena in Mezel de casa, 14 Ian 2013 | 12190 vizualizari

 

Este adevarat ca pun reteta cam tarziu dar cum niciodata nu e prea tarziu pentru ceva bun,savuros si gustos.Sper sa va placa ca si noua ne-a placut foarte mult .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg carne de porc(2.500 kg carne pulpa,1kg.slanina,1.500kg fleica)
  • 2 capatani de usturoi (mare)
  • 3-4 linguri cimbru
  • 1 lingura rasa piper negru
  • 2 lingurite ardei pisat iute
  • 10 lingurite sare
  • 500 ml supa de oase sau apa calduta(aproximativ)
  • 1 lingura boia dulce de ardei rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati pentru Craciun:

Carnea spalata si tocata la masina de tocat carne dar pe o sita mai mare se amesteca mai intai cu sare ca sa se amestece bine carnea cu grasimea si apoi se pun toate condimentele, doar usturoiul se pune la sfarsit pentru ca atunci se potriveste sarea deoarece in timp ce se framanta carnea se mai toarna si zeama de oase ca sa dea o consistenta mai moale a carnii pentru a trece mai usor prin tulumba si matele de carnati.

Deci la sfarsit se pune usturoiul tocat ca pentru mujdei si se amesteca.

Intre timp matele se spala cu apa calda ca sa se inmoaie si se vor lasa in apa cu putin ulei se sufla cu gura pe fiecare mat si se baga pe tulumba care se aplica la masina de tocat (sper ca procedeul este cunoscut) Se formeaza carnatii si la final se vor pune la uscat intr-un loc racoros si uscat 3-4 zile apoi se depoziteaza in congelator, consumandu-se atunci cand ai pofta.

MMMM si ce pofta ca buni au mai fost....mai ales pe gratar un deliciu.

TIPS-URI

1

Trebuie sa recunosc: nu am pregatit singura carnatii deoarece este un proces destul de anevoios de facut si nu se poate face decat de doua persoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

15.01.2013, 11:04

Bravo Mamaie

mimo 1

30.01.2013, 13:30

ce bine arata deabia astept sa ii fac si eu ! sa le arat la francezi ca si gastronomia romaneasca este foarte buna!

mamaieelena 1

30.01.2013, 14:30

asa sa faci mereu daca ai aceasta ocazie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Sucuk (Carnati turcesti)