Pentru ca imi place foarte mult salcamul, am vrut sa incerc si eu acest preparat.
Multumesc Cris pentru reteta!
Florile de salcam se desprind de pe ciorchine. Se clatesc in cateva ape.
Se pune apa pe foc si cand da in clocot se adauga floarea.
Se lasa la fiert vreo 20 de minute. Se opreste focul si se lasa la macerat pana a doua zi.
Se strecoara siropul. Se adauga zaharul, sucul de lamaie si vanilia. Se fierbe la foc mare cam 20 de minute. Se indeparteaza spuma. Apoi se lasa sa fiarba la foc mic pana scade la jumatate.
Siropul se toarna cald in sticle,dupa care se inchid ermetic.
Se se pun intre paturi 1-2 zile, pana se racesc complet.
Pentru a nu plesni, sticlele se incalzesc in prealabil sau se aseaza sub fundul sticlei lama unui cutit plat.
1
Se serveste cu apa minerala sau plata, cu cuburi de gheata.