Sirop din flori de salcam

de farfuriavesela in Sirop / Compot, 26 Mai 2014 | 8947 vizualizari

 

Siropul preparat din flori de salcam pastreaza aroma acestora, si pot fi pastrate chiar si peste iarna

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de flori de salcam, curatate de codita principala, spalate bine
  • 1 kg de zahar tos
  • 2 litri de apa
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie, taiata bucati mari, numai partea galbena
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 1 praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:

Florile de salcam se pun la fiert cu 1.5 l apa, pentru 20 min, la foc mare. Apoi se acopera si se lasa pana a doua zi la macerat.
Se strecoara ceaiul concentrat si se preseaza bine florile.

Se prepara un sirop din 500 ml apa, 1 kg de zahar si zeama de lamaie. Se lasa sa fiarba la foc mare pentru 10 min. Se indeparteaza spuma.

Se adauga ceaiul peste sirop, praful de sare, zaharul vanilinat si coaja de lamaie. Se lasa la fiert, la foc mare pana scade aproape de jumatate, se indeparteaza coaja de lamaie.

Se pune siropul fierbinte in sticle cu capac etans. Se acopera bine si se lasa sa se raceasca. Se pastreaza foarte bine si peste iarna.

Din cantitatile de mai sus se obtin 1.6 l de sirop concentrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (15)

mirela0911 1

27.05.2014, 15:08

bun

Rocsi 1

27.05.2014, 19:19

Delicios!

Cris2711 1

29.05.2014, 19:14

Super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de salcam