Compot pentru iarna fara conservanti

de camelia75 in Sirop / Compot, 3 Noi 2014 | 6958 vizualizari

 

Reteta este pentru compotul pentru iarna, nu contine conservanti si-l puteti face cu ce fructe va plac. Alegeti fructe sanatoase, tari si proaspete. Eu am folosit borcane de 800 gr.pe care le-am spalat bine, apoi le-am tinut in cuptorul incins (cu focul stins) ~ 15 minute.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 1 borcan:
  • struguri (prune,caise,mere,etc)
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • apa rece
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot pentru iarna fara conservanti:

Fructele bine spalate se pun in borcane (eu le-am pus aproape pline, insa daca doriti sa aiba zeama mai multa, puneti doar pe jumatate fructe in borcan), adaugati zaharul, zaharul vanilat si la final apa rece. Infiletati capacele bine, apoi puneti la fiert borcanele ( foc mediu de la inceput ), intr-o oala cu apa rece (apa sa ajunga pana la “umerii” borcanului) pentru 30 de minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba. ( Mama mea pune pe fundul vasului un prosop pentru a fi sigura ca borcanele nu plesnesc, insa eu nu pun si n-am avut “accidente” pana acum.)

Cand sunt gata, scoateti borcanele din oala, le stergeti si le depozitati la loc intunecos si racoros.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot pentru iarna fara conservanti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

03.11.2014, 21:26

dantes 1

04.11.2014, 09:01

Bun si sanatos

miki_a 1

26.07.2016, 10:00

La multi ani!!!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Compot de struguri