Scalopina de pui cu smantana lichida, ciuperci si vin alb este una din preferatele mele.Se face repede, cu ingrediente putine si cel mai important este foarte gustoasa.Nu stiu daca asta este reteta originala, insa asta e reteta pe care eu o fac de mult timp si de care sunt tareee multumita.
Cum se prepara Scalopina de pui cu smantana lichida, ciuperci si vin alb
Pieptul de pui se spala, si se portioneaza(ca pentru snitele sau fasii).Se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o cratita, punem 2 lg de ulei, si dupa ce acesta s-a incins adaugam bucatile de pui, si le rumenim pe ambele parti.(daca hotarati sa folositi vin, acum este momentul sa il adaugati).Cand sunt gata le scoatem pe un servetel pentru a elimina excesul de ulei.
Ciupercile tocate, le calim 2-3 minute in uleiul in care am prajit puiul.Adaugam apoi bucatile de carne, calim impreuna.Tragem tigaia de foc si adaugam smantana.Amestecam bine si punem din nou pe foc, lasam sa dea un clocot impreuna si GATA!
Se serveste calda cu orez simplu sau salata de rosii
Recomandam si pui piccata
1
merge de minune langa cartofi gratinati