Sarmalute cu carne de porc si cu mamaliguta

de Lily_Musat in Mancaruri cu carne, 24 Iun 2009 | 22691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg varza acra
  • 1 kg carne de porc tocata
  • 100 gr. Orez
  • 100 ml apa
  • 2 cepe mari
  • 10 boabe de piper
  • 1 lingurita piper macinat
  • 2 foi de dafin
  • 1 legatura de marar
  • 2-3 linguri de ulei pentru calit ceapa
  • sare
  • bulion 4 linguri
  • 7 rosii decojite
  • 3 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de porc si cu mamaliguta:

Tocam carnea de porc. Calim ceapa.Pregatim varza murata, pe care o clatim in apa.Punem orezul la inmuiat in apa calduta si scurgem apa.Amestecam carnea cu ceapa si cu orezul, punem putin sare si piper macinat. Amestecam bine bine... Pe un tocator de lemn punem foaia de varza si car nita preparata. Rulam .... 48 sarmale mi-au iesit...mari!!! Tocam varza sa punem pe fundul la cratita si deasupra (capac). Punem pe fundul la cratita varza murata si incepem sa aranjam sarmalutele. Punem 2 foi de dafin. Dupa ce am pus toate sarmalutele punem bulionul peste ele. Punem si sucul de rosii. Punem varza deasupra si apoi punem apa fiarta.Atata apa cat sa depaseasca sarmalele cu 2 degete. Punem piper boabe si lasam sa fiarba 1:30 min la foc mic,mic pe aragaz.

Dupa ce au fiert sarmalutele oprim focul la aragaz si incingem cuptorul la 200 grade. Punem marar si dam la cuptor pentru 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de porc si cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Lily_Musat 1

26.06.2009, 02:49

Cele mai proaste farfurii Dany. Curge din ele, sunt strambe .
Dar ce conteaza daca bucatareasa este buna . Te pup

Oana 1

07.07.2009, 00:12

Bravo Lily! Super arata sarmalutele cu mamaliguta Dai si un ardei iute murat??

vero79 1

21.12.2009, 05:24

bv Lily arata foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe dezosate cu cascaval Delaco si carnati de casa afumati