Sarmale in foi de stevie (TOITIKE)

de nico_nico in Porc, 25 Sep 2018 | 2491 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de porc
  • 2 cepe
  • 150 gr orez
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de pasta de ardei (facuta in casa)
  • 4 legaturi frunze de stevie mai mari(40 bucati)
  • 1 legatura frunze de marar verde
  • 1 lingura de faina
  • 200 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de stevie (TOITIKE):

Frunzele de stevie le oparim 2-3 secunde in apa fiarta, apoi le lasam sa se scurga de apa si sa se raceasca.

Carnea se toaca. Ceapa taiata marunt se caleste si se pune peste carnea macinata, pasta de ardei, mararul, sarea si piperul. Frunzele se curata de nervura si se umplu cu putina carne, se infasoara bine si se pun intr-o oala la fiert.

Punem apa apa calda peste ele, mararul verde si se fierb 1 ora la foc mic. La final dizolvam faina cu laptele si il punem peste toitike. Miscam oala de manere pentru a se patrunde pana jos peste toate sarmalele.

Se servesc calde cu smantana / iaurt.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de stevie (TOITIKE)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale despuiate pe pat de mamaliga