Sarmale in foi de stevie (TOITIKE)

de nico_nico in Porc, 25 Sep 2018 | 2316 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de porc
  • 2 cepe
  • 150 gr orez
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de pasta de ardei (facuta in casa)
  • 4 legaturi frunze de stevie mai mari(40 bucati)
  • 1 legatura frunze de marar verde
  • 1 lingura de faina
  • 200 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de stevie (TOITIKE):

Frunzele de stevie le oparim 2-3 secunde in apa fiarta, apoi le lasam sa se scurga de apa si sa se raceasca.

Carnea se toaca. Ceapa taiata marunt se caleste si se pune peste carnea macinata, pasta de ardei, mararul, sarea si piperul. Frunzele se curata de nervura si se umplu cu putina carne, se infasoara bine si se pun intr-o oala la fiert.

Punem apa apa calda peste ele, mararul verde si se fierb 1 ora la foc mic. La final dizolvam faina cu laptele si il punem peste toitike. Miscam oala de manere pentru a se patrunde pana jos peste toate sarmalele.

Se servesc calde cu smantana / iaurt.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de stevie (TOITIKE)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute traditionale moldovenesti