Ador salata de vinete! As manca numai salata de vinete, oricum ar fi ea, simpla, cu maioneza, cu usturoi :))
Este cea mai buna!
Astazi am pregatit o salata buna tare; luati cate o felie de paine prajita si haideti la salata
Vinetele se coc, se curata si se lasa la scurs.
Intre timp, curatam si zdrobim usturoiul, spalam si tocam patrunjelul.
Intr-un castron, punem vinetele, un praf de sare si le pasam usor cu furculita. Apoi, dupa ce le-am pasat, adaugam ulei si le frecam bine, bine. Daca mai este nevoie, putem adauga putina sare sau ulei.
Intr-un alt castron punem usturoiul, un praf de sare si iaurtul si frecam, apoi adaugam vinetele coapte si patrunjelul.
Amestecam cat sa se omogenizeze, mai adaugam (daca e nevoie) putina sare si servim cu paine proaspata sau paine prajita.
1
Daca aveti posibilitatea, coaceti vinetele pe un gratar cu lemne. Ies muuult mai bune. Incercati macar ;)