Spalam ardeii si vinetele apoi le coacem.
Eu am copt ardeii in cuptor iar vinetele la ochiul aragazului pe plita.
Lasam legumele coapte acoperite cu cate un servet pana se racoresc.
Peste ardei am presarat putina sare, ajuta la decojirea lor mai usoara.
Dupa ce se racoresc legumele, le curatam de coaja.
Vinetele le-am pus la scurs intr-o sita de plastic,
Ardeii curatati de coaja nu i-am pus la scurs, dimpotriva, am incercat sa colectez cat mai mult din sucul lasat, pentru a-l folosi la sos.
Curatam doua cepe potrivite, le trecem prin robot.
Punem ceapa la curs intr-o sita in care am asezat tifon,sa scapam de apa din ea pentru ca da un gust amarui salatei de vinete.
Vinetele scurse se trec si ele prin robot (in mod normal eu le toc cu un cutit din lemn, insa atunci cand ma grabesc tare, le macin la robot).
Intr-un castron de plastic punem vinetele tocate, ceapa maruntita si scursa de apa,cateva fasii de adei copt (cca 3 ardei), 1 lingurita de mustar, sare si piper dupa gust si folosind o lingura, amestecam toate aceste ingrediente pana incorporam cantitatea de 150 ml ulei. Gata salata de vinete! ;)
Ardeii ramasi ii rupem fasii, ii asezam intr-un bol sau pe o farfurie, presaram telina verde tocata si turnam peste ei un sos pe care-l preparam din zeama colectata de la ardei, lingura zahar tos, sare dupa gust,3 linguri otet de mere, 4 linguri ulei de masline.
Delicioasa combinatia...
Pofta buna!