Descoperă savoarea tradițională a unei salate de icre cu această rețetă simplă și autentică. Preparată cu icre bune, ceapă proaspătă și condimente, această salată este un aperitiv clasic și delicios, perfect pentru orice ocazie. Împrospătează-ți gustările cu această salată bogată în arome și texturi, servită pe felii de pâine proaspătă sau crackers. Cu o combinație echilibrată de ingrediente și un gust irezistibil, această salată de icre va fi cu siguranță un succes la orice masă sau eveniment.
Pentru Salata de Icre: Reteta simpla si gustoasa pentru un aperitiv traditional ai nevoie de ingredientele următoare: icre, ulei, ceapă, lămâie, apă minerală, griș.
Iata cum se prepara Salata de icre: Reteta simpla si gustoasa pentru un aperitiv traditional
Punem 250 ml apa la fiert si cand da in clocot,adaugam grisul in ploaie, continuu pana ce se ingroasa. Il lasam sa se raceasca foarte bine.
Ceapa o curatam,o dam prin razatoare,o punem intr-un vas cu apa cat sa acopere 10 min.
Scurgem foarte bine ceapa, dupa care o punem intr-o strecuratoare.
Intr-un bol mai mare adaugam icrele, le mixam 1 min pentru a se omogeniza, adaugam treptat uleiul in fir subtire putin cate putin, pana terminam ca la maioneza.
Adaugam grisul rece, mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam ceapa si treptat apa minerala, alternam cu zeama de lamaie pana obtinem rezultatul dorit.
Pastram salata in vase acoperite cateva zile in frigider.
Din seria aperitivelor gustoase, iti recomandam si Salata de icre cu ceapa, Salata de icre cu porumb sau Salata de icre de stiuca foarte gustoasa.