Cum in postul Nasterii Domnului s-a mancat peste in multe zile, am strans icre de caras,un peste care ne place mult........este foarte dulce!Eu pastrez icrele in pungute si puse in congelator.Asa ca am folosit o punguta si-am facut o salata de icre ...........o bunatate!
Stiu ca bucatarii nu pun paine sau gris in aceasta salata,dar mie imi place cu putin gris fiert.Daca vreti sa aruncati cu pietre ,n-am nimic impotriva,la dispozitia voastra:))))
Nu am cantarit ingredientele,am folosit ca unitate de masura lingura.
Icrele se lasa la decongelat.
Ceapa curatata, spalata se toaca marunt.
Jumatatea de lamaie de stoarce, iar zeama obtinuta se pune in salata de icre.
Grisul impreuna cu 3 linguri de apa se fierba pana se ingroasa.
Se lasa la racit.
Icrele si grisul rece se pun in bolul de mixer.
Se mixeaza 2-3 minute fara ulei,apoi se adauga uleiul mixand in continuare,adugand si apa minerala cate o lingura pe rand.
Cand s-a terminat uleiul adauga ceapa si zeama de lamaie mixand apoi 2-3 minute.
Se servaste tartinabila pe paine prajita sau nu.
Sa va fie de folos!
1
Cand se taie icrele se repara tot cu apa minerala rece.
2
Eu nu pun sare la icre ,pun sare in gris cand il fierb.
3
Apa minerala le face mai pufoase.