Ne place salata de icre si o preparam in doua feluri.
Primul fel, cu gris, l-am prezentat AICI.
De data aceasta in loc de gris am folosit miez de paine inmuiat in lapte.
Aceasta este preferata noastra, de fapt.
Mai intai inmuiem painea in lapte, apoi o scurgem bine presand-o in maini si o amestecam cu icrele.
Incepem sa picuram ulei si mixam amstecul de icre cu miez de paine pana capata consistenta cremoasa.
Adaugam zeama de la 1/2 lamaie si picuram in continuare ulei, mixand la treapta medie.
Cand compozitia se mareste consistent in volum si se ingroasa, adaugam 1 lingura de apa minerala si continuam sa mixam picurand ulei.
Ne oprim din a adauga ulei cand obtinem o textura cremoasa si gustul optim.
La final, adaugam ceapa tocata fin, zeama de lamaie, dupa gust si mai adaugam o lingura de apa minerala pentru cremozitate.
Servim salata de icre ca aperitiv, cu paine prajita.
1
Apa minerala adaugata confera icrelor cremozitate, dar mai diminueaza si din gustul intens de icre si ulei.