Vinete albe murate

de Bunica in Muraturi, 17 Oct 2011 | 8334 vizualizari

 

Am fost in piata si am vazut vinete albe , mici cat un ou. Nu m-am putut abtine si am cumparat 1 kg. Pentru moment nu sitam ce sa fac cu ele......si m-am gandit ca pot fi murate. Cum vor fi ....va voi spune.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. vinete 
  • 2 linguri sare
  • o capatana de usturoi
  • cateva frunze de telina
  • 2 bucati de hrean
  • 0,500 ml. otet +0,500 ml. apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete albe murate:

Se curata vinetele de codite, se spala. 

Intr-o oala de 3 l. se pune la fiert apa cu o lingura de sare. 

Odata curatate vinetele se pun in apa clocotita si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Intre timp curatam usturoiul si il taiem pe lungimea catelului. Punem la fiert otetul+apa+1 lingura cu sare sa dea un clocot.

Scoatem vinetele oparite din apa si le impanam cu bucati de usturoi.

Le asezam in borcane de 0,800 g.,impreuna cu o bucata de hrean,cativa catei de usturoi si frunzele de telina.

Turnam peste ele solutia de otet+apa, capacim borcanele si...la camara cu ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete albe murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

29.11.2011, 03:16

Ce frumusele , parca sunt ,,glazurare ''

Bunica 1

04.12.2011, 21:19

Am promis ca va spun cum sunt vinetele.....delicioase. Sa murati cu incredere !

Panacris 1

28.06.2013, 20:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari conservati la rece