Am fost in piata si am vazut vinete albe , mici cat un ou. Nu m-am putut abtine si am cumparat 1 kg. Pentru moment nu sitam ce sa fac cu ele......si m-am gandit ca pot fi murate. Cum vor fi ....va voi spune.
Se curata vinetele de codite, se spala.
Intr-o oala de 3 l. se pune la fiert apa cu o lingura de sare.
Odata curatate vinetele se pun in apa clocotita si se mai lasa sa dea cateva clocote.
Intre timp curatam usturoiul si il taiem pe lungimea catelului. Punem la fiert otetul+apa+1 lingura cu sare sa dea un clocot.
Scoatem vinetele oparite din apa si le impanam cu bucati de usturoi.
Le asezam in borcane de 0,800 g.,impreuna cu o bucata de hrean,cativa catei de usturoi si frunzele de telina.
Turnam peste ele solutia de otet+apa, capacim borcanele si...la camara cu ele.