Pentru cei care nu agreaza otetul, vin cu o varianta de a mura ardeii iuti, adica cu saramura si atat. Aceasta varianta este testata si pot sa va spun ca ardeii murati astfel sunt aromati, crocanti si buni.
Pentru Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura sunt necesare ingredientele: ardei iuti, apa, sare, marar, usturoi.
Iata cum se prepara Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura
Ardeii ii spalam in cateva ape, apoi ii intepam cu furculita de cateva ori , nu exagerati sa-I intepati mult.
Usturoiul il tocam felii, mararul il tocam grosier.
Intr-un vas incapator adaugam ardeii, mararul si usturoiul, apoi si saramura.
Saramura se prepara usor.
Dizolvam sarea in apa. Atentie! Sarea trebuie sa fie neiodata. Saramura este gata. Acoperim cu o farfurie si plasam o greutate pentru a tine ardeii in saramura.
Lasam astfel ardeii la temperatura camerei, timp de cateva zile chiar daca nu sunt sufficient scufundati in saramura.
Vom observa ca lichidul, cu fiecare zi care trece, devine cat mai mult.
Dupa 5-6 zile scoatem ardeii, ii scuturam de marar si usturoi si ii asezam in borcane.
Incercam sa-i ticsimcat mai bine.
Saramura veche o aruncam si pregatim alta noua, doar sa tineti cont ca va fi nevoie de saramura mai putina. De data aceasta saramura o vom fierbe si o vom turna peste ardeii din borcane.
Legati borcanele cu celofan sau capace de plastic si dati la rece.
Ardeii conservati astfel o sa va placa sigur.
Vezi si reteta de Salata de ardei iuti.
1
pentru o mai rapida murare, recomand sa lasati ardeii o zi doua pe un prosop pentru a se ofili .
2
sarea obligatoriu neiodata
3
pastrati astfel ardeii la loc racoros si intunecos.