Potrivita pentru orice gen de salata
Daca respecti sfatul meu, nu ti se va taia maioneza niciodata!
Promit sa pun foto curand !
Pentru maioneza eu pun intr-un bol, de la inceput , 3 galbenusuri, o lingura de mustar si un varf de cutit de sare de lamaie ( daca punem mustar si sare de lamaie de la inceput, salata nu se taie ). Mixez putin, apoi incep turnarea uleiului, putin cate putin, mixand continuu. Punem ulei, pana constatam ca ne ajunge cantitatea de maioneza obtinuta. Cand maioneza nu este suficient de acra, mai adaug sare de lamaie ( praf sau dizolvata in putina apa) . Daca maioneza este prea tare , pun un strop de apa si mixez, repetand operatiunea pana obtin consistenta dorita.
ATENTIE ! Ouale si uleiul se tin cel putin o ora la temperatura mediului ambiant, inainte de inceperea operatiunilor de preparare.
Aceasta maioneza nu este grasa , nu are aspect lucios si poate fi folosita la orice salate, intinzandu-se cu usurinta.