Salam de biscuiti reteta
De vreo 2 saptamani am cumparat ingredientele pentru salamul de biscuiti ( pentru ca ii place lui Ionut tare mult ), dar abia ieri am trecut la treaba....:) Reteta salamului de biscuiti e una cat se poate de versatila, pentru ca fiecare gospodina o adapteaza la propriile-i gusturi...
ptr decor:
De retinut: putem jongla cu cantitatile, dupa gustul fiecaruia!
Salam de biscuiti reteta
1. Mai intai sfaram biscuitii ( eu m-am ajutat de ciocanelul de snitele, in sensul ca intr-o punguta am pus o parte din biscuiti, apoi le-am tras o mama de bataie zdravana...:) ...si tot asa pana terminam intreaga cantitate de biscuiti. punem apoi totul intr-un bol incapator.
2. Dupa cel dintai pas, urmeaza munca cu adevarat titanica: trebuie sa taiem in cubulete mici rahatul ( si ca sa nu se lipeasca de cutit, trecem lama acestuia prin faina), fructele confiate si miezul de nuca; turnam totul peste amestecul de biscuiti, apoi adaugam si dulceata de visine ( ii da un gust placut, usor acrisor), esennta de rom, cafeaua si untul topit.
3. Cu o lingura mare amestecam bine - bine , astfel incat sa ne rezulte o compozitie omogena.
4. Pe o folie alimentara presaram la alegere nuca de cocos, nuca macinata, bicuiti zdrobiti, etc.. , apoi formam un sul sub forma de salam, rulam totul bine si prindem folia cu atentie sa nu ne scape fulgii de cocos pe jos; dam la rece ptr cca 2-3 ore.
Eu am ales sa fac 3 mini salamuri, iar din restul de compozitie am modelat niste bombite dragalase , pe care le-am decorat cu resturile de ornamente ce le aveam prin casa!