Prajitura cu branza

de Miha in Prajituri, 22 Mai 2013 | 6507 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • +
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • coaja de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana  compozitia devine ca o crema si isi tripleaza volumul. Se pune apoi si uleiul si se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza treptat in compozitie, alternand cu laptele. Punem cate 4 linguri de faina, apoi 3 de lapte… si tot asa pana terminam.

Vom obtine o compozitie cam ca o smantana mai groasa, pe acre o vom turna in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Branza de vaci o punem intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si o mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina de branza.

Gustati! Daca o sa considerati ca mai trebuie zahar, puneti dupa dorinta.

O punem in tava peste compozitia pentru blat, apoi cu o lingura sau spatula amestecam usor cele 2 compozitii, formand spirale in tava.

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana prajitura se rumeneste usor.

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Tati63 1

09.06.2013, 22:15

Buna Miha,azi am facut prajitura aceasta a ta, pas cu pas...e foarte gustoasa numai ca ceva am facut gresit caci nu a crscut asa de mult, nu arata ca a ta din fotografie, tava in care am facut-o e de 29x32 poate din acest motiv. data viitoare voi face intr-o tava de tort.
Am salvate multe retete de la tine, din pacate nu am reusit sa le probez pe toate:-(
Multumesc :-)

Miha 1

09.06.2013, 23:01

Prajitura nu iese foarte inalta, se vede si din poze ca nu e mai inalta decat tava. Stiu eu? Sa tot fie asa de vreo 2 degete...

Tati63 1

17.06.2013, 11:10

daca nu trebuie sa fie inalta, atunci mi-a iesit cum trebuia, nu am gresit nimic :-)
Data viitoare voi incerca intr-o tava de tort ca sa iasa mai inalta ;-)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plăcinta rusească cu brânză la Multicooker