Eheeeee! N-am făcut de foarte mult timp salam de biscuiți și m-a apucat un dor:)))) și cum aveam tot ce-mi trebuie ,am purces la preparat Salam de biscuiţi, reţetă de post.
Salam de biscuiţi, reţetă de post
Pentru început pune apa cu zahărul și cacao la fiert.
Lasă să clocotească 5 minute.
Stinge focul și adaugă margarina,tăiată cuburi mici.
Amestecă până la omogenizare.
Adaugă esența de rom.
Mărunțește biscuiții prin rupere.
Taie rahatul în cubulețe.
Ia un vas (cratiță,castron) mai larg și pune biscuiții,rahatul,stafidele,nuca măcinată grosier,gemul de prune si amestecă.
Toarnă jumătate din sirop peste ingredientele uscate și amestecă bine.
Mai toarnă jumătate din cantitatea de sirop rămasă și amestecă pentru a pătrunde bine în toate ingredientele.
Întinde folie alimentară pe blatul de lucru,pune 3-4 linguri din compozitie și rulează căt mai strâns.
Dupa ce ai terminat compoziția dă la frigider 3-4 ore.
1
Se pot face mai multe suluri mici sau două mari.