Am încropit rapid un dulce pentru duminica aceasta. Crema e un deliciu şi s-a potrivit perfect cu blatul aerat cu nucă şi însiropat şi spuma de albuşuri presărată cu cacao.Încercaţi şi voi! Stiu că nu e perfectă, dar trec printr-o perioadă grea şi tristă şi nu prea îmi arde de gătit.
Blat:
Crema:
Sirop:
Spuma de albuşuri:
Ornat:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşuile se freacă cu uleiul. Cele două compoziţii se amestecă. Se adaugă esenţa, făina cernută cu praful de copt şi nuca zdrobită. Se amestecă totul bine, apoi compoziţia se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. SE coace blatul cam 25 de minute. Se face testul scobitorii. Se dă la răcit.
Pentru cremă se pun toate ingredientele într-un vas la foc mic şi se amestecă bine până ce s-a omogenizat totul. Se lasă la răcit.
Sirop: amestecăm mierea cu apă şi esenţă de rom.
Spuma de albuşuri: batem la bain-marie albuşurile spumă tare cu zahărul.
Asamblare: blatul răcit se însiropează, deasupra se pune toată crema de ciocolată şi spuma de albuşuri. Se presară cu cacao .
Poftă bună!