Prajitura cu crema de lamaie

de Constelatialeu in Prajituri, 18 Ian 2013 | 12397 vizualizari

 

Prajitura asta-mi place,e racoroasa,dar nu-mi place sa fac foile....mai bine fac un tort decat foi pe fundul tavii.

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • 1 ou
  • 5 linguri apa rece
  • 5 linguri ulei
  • 1 si 1/2 lingurita amoniac
  • 100 g zahar
  • 400-500 g faina
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 150 g zahar pudra
  • lamaie
  • 5 linguri amidon
  • 1 pachet de margarina Bunica.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

Foi:

Se amesteca bine toate ingredientele si se formeaza o coca, care se imparte in 3 si se intind 3 foi, care se coc pe fundul tavii.

Crema:

Amidonul, zaharul, laptele pe baie de abur pana se ingroasa. Se da de pe foc, se adauga zeama de lamaie si margarina, coaja de lamaie. Se aseaza intre foi se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

lacrimioara 1

19.01.2013, 00:52

BUNA

simona72 1

13.11.2013, 10:36

Nici mie nu-mi place sa fac foi, dar servesc de la tine!

Ligia Bxl 1

13.11.2013, 10:56

ce nebunie aici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada