Un fel de ghiveci, ca nici acum nu stiu de ce-i zice ghiveci, dar ce conteaza, eu le-am zis legume imprietenite, am zis sa le fac cunostiinta intre ele si cca si ceva mai mult de 2 ore sa stea impreuna in Cioroi alias slow cooker Crock-Pot si sa se imprieteneasca....
Pentru inceput curatam legumele, le spalam si apoi le taiem. Ceapa o taiem solzisori, cartofii si vinetele cuburi mai mari, morcovul rondele, ardeiul rosu bucati mai mari, iar varza o tocam.
Intr-un castron asezam toate legumele, presaram sare, piper si stropim cu ulei de masline, apoi amestecam bine. Punem legumele in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l, asezam capacul deasupra si setam aparatul la functia high.
Dupa aproape 2 ore, adaugam si rosiile, gustam si daca mai este nevoie, adaugam sare si piper, adaugam si un pic de apa, cat am clatit conserva unde au fost rosiile. Mai lasam cca. 20 min. La final adaugam marar. Poate sa fie o mancare de post sau o garnitura la friptura......