Biscuiti(cu nutella si nuci)

de Miss_B in Prajituri, 2 Feb 2012 | 7326 vizualizari

 

Aceasta reteta o am dintr-un numar mai vechi al revistei Avantaje.Din punctul meu de vedere,sunt cei mai buni biscuiti facuti acasa!

 

INGREDIENTE

  • 150 grame unt
  • 150 grame zahar tos
  • 1 ou mic
  • esenta de vanilie,aproximativ o lingurita
  • 350 grame faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • nutella si nuci(optional,ei se pot lasa si simpli)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti(cu nutella si nuci):

Frecati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema. Incorporati, batand in acelasi timp, oul si vanilia.Treptat,puneti faina, sarea  si praful de copt, amestecand pana ce aluatul este gata (va avea o consistenta destul de moale). Incalziti cuptorul la 180 grade. Presarati suprafata de lucru cu faina si intindeti foi de aproximativ 4-5 mm (nu chiar foarte subitri, aveti grija sa nu se rupa). Folositi forme pentru aluat sau taiati sub ce forma doriti. Coaceti timp de 10-15 minute, pana ce devin rumene. Eu am pus nutella si le-am lipit cate doua sau nucile precum in poza. Insa se pot orna oricum doriti.

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca aluatul este prea moale,puneti-l la frigider pentru 20-30 minute.Va fi perfect pentru modelat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti(cu nutella si nuci)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Napolitane umplute cu dulce de leche