Un desert bun, bun, bun si de efect! In curand si reteta video :)
Foto credit: Tudor Raiciu
Blat:
Pentru crema:
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se umfla si se albesc.
Adauga faina si amesteca usor.
Mixeaza cele 6 albusuri de ou cu un praf de sare pana se umfla bine si apoi amesteca-le usor in compozitie. Amesteca cu o spatula, de jos in sus, pana obtii un aluat omogen
Pune in doua castroane cate patru linguri de compozitie. Intr-unul amesteca cacaua neagra si in celalalt cacaua normala. Muta-le apoi in doua pungi de plastic pe care le tai putin la capat.
Printeaza doua coli A4 cu un model de leopard si pune-le in tava de la aragaz, iar deasupra asaza hartie de copt transparenta. Astfel, iti va fi mult mai usor sa desenezi modelul de leopard.
Formeaza petele de leopard cu compozitia de cacao mai deschisa si pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 2 minute
Scoate tava si deseneaza cu compozitia de cacao neagra de jur imprejurul petelor de leopard
Coace din nou 2 minute
Rastoarna apoi cu grija aluatul galben si intinde usor pe toata suprafata. Coace apoi 6-8 minute
Pregateste un prosop curat de bucatarie pe care il umezesti inainte cu apa rece.
Rastoarna blatul pe prosop si ruleaza-l usor. Lasa-l asa pana pregatesti crema.
Incalzeste smantana lichida pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere si pune-o peste ciocolata neagra rupta bucatele. Amesteca usor cu un tel pana se topeste si crema devine omogena. Adauga la sfarsit esentele si las-o sa se raceasca si sa se intareasca putin
Deruleaza aluatul si intinde crema de ciocolata pe partea galbena, apoi ruleaza cu grija
Infasoara rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si las-o la frigider minim 3 ore, pana se intareste crema
1
De aici poti printa modelul de leopard http://perleensucre.com/wp-content/uploads/2014/06/motifl%C3%A9opard.jpg