Hristos a inviat! Imi place pasca de orice fel,cu branza,cu ciocolata sau cacao,pasca sa fie :)
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Mai intai am facut maiaua din 50 gr faina,100 ml lapte,drojdie si o lingurita de zahar pe care am acoperit-o si am lasat-o la crescut.
Dupa ce a dospit am turnat-o peste faina cernuta si am framantat adaugand treptat galbenusurile,vanilia,coaja rasa de lamaie,laptele caldut,iaurtul,untul topit,uleiul si zaharul.
Am framantat bine aluatul pana cand acesta nu sa mai lipit de maini.
L-am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat la loc calduros.
In acest timp am preparat umplutura:am lasat stafidele sa se inmoaie in apa calda cam o jumatate de ora.Le-am presat bine de apa si le-am amestecat cu esenta de rom si albusurile batute spuma cu zaharul.
Dupa ce a crescut bine aluatul,am oprit din el ptr decor,iar din cel ramas am intins o foaie cu mana(am pus compozitia intr-o forma de hartie,se poate pune intr-o cratita sau o forma de tarta ,apoi peste am adaugat compozitia de stafide iar pe deasupra am rulat un colacel sau se poate impleti.
La final am uns cu galbenus si am dat pentru o ora la cuptor,la foc potrivit apoi am facut testul cu scobitoarea.
Paste fericit si pofta buna!